Πάλι «εκπυρσοκρότησε» το όπλο αστυνομικού και σκότωσε 20χρονο…

Ενώπιον του εισαγγελέα και στην συνέχεια του ανακριτή οδηγείται σήμερα ο 45χρονος ανθυπαστυνόμος που πυροβόλησε και σκότωσε έναν 20χρονο στο χωριό Μοσχωχώρι έξω από τη Λάρισα, έπειτα από καταδίωξη.  

Δείτε:

 Ένας νεκρός από πυρά αστυνομικού σε καταδίωξη έξω από τη Λάρισα

Λάρισα: Δικογραφία σε βάρος του αστυνομικού που πυροβόλησε θανάσιμα τον 20χρονο

Ο αστυνομικός κρατείται από χτες, όμως η ΕΛΑΣ σε χθεσινή ανακοίνωσή της επιβεβαιωσε το περιστατικό χωρίς όμως να δώσει διευκρινήσεις για τις συνθήκες του εν ψυχρώ πυροβολισμού. 

Περισσότερα πάντως στοιχεία αναμένεται να δώσει η ιατροδικαστική εξέταση που, σύμφωνα με το onlarissa.gr, αναμένεται να γίνει σήμερα το απόγευμα. 

Κατά την ίδια πηγή, ο 20χρονος προσπάθησε να διαφύγει πεζός με τον 45χρονο αστυνομικό να τον ακολουθεί στην αυλή της μονοκατοικίας και στην προσπάθεια να περάσει τον φράκτη του μπαχτσέ, κάτω από συνθήκες που δεν έχουν αποσαφηνιστεί, ο 45χρονος πυροβόλησε τον εικοσάχρονο, μία φορά, τραυματίζοντας τον θανάσιμα. 

Ο αστυνομικός φέρεται να απέδωσε τον πυροβολισμό σε «ατύχημα», ενώ όπως είπε ο ίδιος δεν κατάλαβε πώς εκπυσοκρότησε το υπηρεσιακό του όπλο. 

Σήμερα αναμένεται να του απαγγελθεί η ακριβής κατηγορία από τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας.  

Υπενθυμίζεται ότι κατά την αστυνομία ο 20χρονος οδηγούσε κλεμμένο όχημα και «προκειμένου να διαφύγει ανέπτυξε περαιτέρω ταχύτητα, εξήλθε της Εθνικής Οδού και κινήθηκε στην επαρχιακή οδό προς Μοσχοχώρι, στην είσοδο του οποίου έχασε τον έλεγχο του οχήματος, προσέκρουσε σε τοιχίο οικίας και ακινητοποιήθηκε. 

Ακολούθως εξήλθε του οχήματος και τράπηκε σε φυγή ωστόσο ένας από τους αστυνομικούς, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, έκανε χρήση όπλου με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του ατόμου στα πλευρά. 

Στο σημείο κλήθηκε σταθμός ΕΚΑΒ πλην όμως, παρά τις προσπάθειες αναζωογόνησης, το άτομο κατέληξε». 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί